fallback

Седмицата на Общите събрания

Днес се очакват събранията на Полимери, Златен лев Холдинг, Развитие Индустрия Холдинг и ТК-Холд

09:08 | 12.06.06 г.

Юни е един от месеците, който инвеститорите очакват с нетърпение, поради Общите събрания на акционерите. Предстоящата седмица е изпълнена с над десет на брой събрания, като само днес (12 юни) ще се проведат четири.

Акционерите на Полимери АД ще обсъждат програма 2006 г. за развитие на дружеството и ще вземат решение за разпределение на финансов резултат. Общите събрания на Златен лев Холдинг и Развитие Индустрия Холдинг ще гласуват за дивидент, а акционерите на ТК-Холд ще избират регистриран одитор за 2006 г.

Също днес ще се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ, а в сряда ще се наддава за 2 млн. права от МелИнвест АДСИЦ.

Днес е последната дата за сключване на сделки с акциите на Синергон Холдинг АД, в резултат на които ще имате право на участие в увеличението на капитала на дружество от 12,609 млн. лв. на 14,123 млн. лв., което ще се осъществи със собствени средства.

Общото събрание на Арома АД, което ще се проведе на 28 юни ще вземе решение за дивидент от 0,23 лв. на акция, а последната дата за придобиване на акции от дружеството, в резултат на които ще имате право на участие в ОСА, е 12 юни.

На 13 юни (вторник) е последната дата за сключване на сделки, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в Общото събрание на Слънчев ден АД. На самото събрание ще се гласува за разпределение на финансовия резултат от 2005 г., както и овластяване на управляващите да се разпореждат с активи на обща стойност над една трета от по-ниската стойност на активите съгласно последния одитиран или изготвен счетоводен баланс на дружеството.

В сряда (14 юни) е последната дата за придобиване на акции, в резултат на които ще получите право на участие в Общите събрания на Инвестор.БГ АД и Варна Плод. Акционерите на интернет компанията ще гласуват за обратно изкупуване на до 3% от собствените си акции, докато тези на Варна Плод ще гласуват разпределение на финансовия резултат за 2005 г.

В средата на седмицата са и събранията на Оргахим и ЗПАД Булстрад. Акционерите на русенския производител на бои и лакове ще гласуват за покриване на загубите от предходни години в размер на 5,207 млн. лв. от фонд "Резервен", а застрахователната компания за разпределение на дивидент.

Общите събрания на Вамо АД и Унипак АД ще се състоят в четвъртък, като акционерите ще решават за разпределяне на дивидент. От днес до края на седмицата на БФБ-София ще се търгуват правата на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, Блек Сий Инвестмънтс, Трансинвесмънт и Булленд Инвестмънт АДСИЦ, даващи възможност за участие в увеличенията на капитала.

На седмична база BG40 отчете ръст от 1,31 пункта, или 0,87%, до 151,01 пункта, докато SOFIX добави 4,47 пункта, или 0,51%, до 875,15 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:58 | 12.06.06 г.
fallback