fallback

Инвеститори проявиха интерес единствено към правата на Булленд инвестмънтс

През следващата седмица броят на АДСИЦ, набиращи капитал от БФБ-София, ще нарасне до шест

09:28 | 10.06.06 г.

Вчера на Българска фондова борса се търгуваха правата на четири акционерни дружества със специална инвестиционна цел, намиращи се в процедура на увеличения на капитала. Интерес бе проявен единствено към Булленд инвестмънтс АДСИЦ-София, където се сключиха 13 сделки за общо 16 200 броя.

С последните сделки общият им брой нарасна до 38, а изтъргуваните права вече са 40 799. Минималната цена за последните четири дни е 0,09 лв., а максималната – 0,27 лв., бе постигната още през първия ден на търговия.

Търговията с правата ще продължи до 19 юни, като срещу едно право може да се запишат девет от новите акции на фонда по номинална цена от 1,00 лв. и емисионна цена от 1,05 лв. Присвоеният борсов код на правата е R3LAND.

Във втория ден за търговия с правата на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ-София купувачи и продавачи не намериха общ език и до сделки не се стигна. В края на петъчната сесия офертите останаха на нива от 4,65 лв. купува и 5,58 лв. предлага. Срещу всяко едно от придобитите права може да се запишат 38 от новите акции на дружеството, по номинална и емисионна цена от един лев. Правата се търгуват на борсата до 21 юни. Вчера не бе сключена сделка с акциите на ФеърПлей Пропъртис, докато книжата на Булленд инвестмънтс добавиха 0,94 на сто до 1,08 лв. за брой. Съответно на 5 и 6 юни на БФБ-София се проведоха аукционите за пласиране на 150-те хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Трансинвестмънт АДСИЦ и Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ. Правата и от двете дружеството се купиха в една сделка, като заплатените цени са 2,00 и 3,25 лв. за брой. Вторичната търговия при Трансинвестмънт и Блек Сий Инвестмънт ще продължи съответно до 16 и 19 юни, като към момента оферти купува има на нива от 0,70 и 1,05 лв., но оферти продава липсва. На 12 юни (понеделник) на БФБ-София ще се проведе аукцион за продажба на 150 хил. права от Фонд за енергетика и енергийни икономии АДСИЦ, а само два дни по-късно инвеститорите ще имат възможност да участват и в аукциона за 2 млн. права на Мел инвест АДСИЦ

Свързани компании:

Агроенерджи Инвест АДСИЦ(AGI)

Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ(CHG)

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Булленд инвестмънтс АДСИЦ(LAND)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:16 | 25.08.22 г.
fallback