fallback

Преглед на печата за 7 юни

07:51 | 07.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Два варианта за продажбата на БМФ
в. Сега
 
Два варианта за раздържавяване на Параходство Български морски флот (БМФ) разглежда министерството на транспорта, научи в. "Сега". Единият е 70% от капитала на дружеството да бъдат продадени на стратегически или финансов инвеститор, а останалите 30% да се пуснат на фондовата борса. Другият вариант е 100% пряка продажба, без борсата.
 
Стратегията за раздържавяването на БМФ все още не е представена на правителството. Тя подлежи на одобрение и от парламента. От ведомството на Петър Мутафчиев се надяват, че това ще се случи преди лятната ваканция на депутатите.
 
Произвеждаме най-много фалшиви евробанкноти
в. Новинар
 
България е все още една от водещите страни, където се произвеждат най-много фалшиви евробанкноти, предаде вчера електронното издание на в. "Ди Велт", като се позова на изявление на ръководителя на Федералната следствена служба на Германия в Хамбург Клаудиус Нивицезал. Той твърди, че водещата страна в производството на фалшиви банкноти остава България, следвана от Италия. 
 
Шефът на "Козлодуй" уволнен заради критиките от Брюксел
в. Сега
 
Директорът на АЕЦ "Козлодуй" Иван Иванов бе уволнен вчера. Министър Румен Овчаров, който е принципал на атомната компания, извади Иванов от съвета на директорите на централата. В късния следобед бордът го освободи и от поста "изпълнителен директор". На шефското място временно ще застане Иван Генов, досегашен заместник на Иванов.
 
Като основни причини за уволнението Овчаров посочи критиките на Европейската комисия в последния доклад, отношенията с ЕБВР и проблема с огласяването на инцидента в 5-и реактор през март. Иванов ще бъде преместен на друга работа, за да "ликвидираме недоверието на европейските партньори", стана ясно от изявление на Румен Овчаров за БТА.
 
Властта разследва имоти на мафията в чужбина
в. Сега
 
Комисията за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност, е започнала разследване на съмнителни имоти на българи зад граница. Тя работи в тясно сътрудничество с аналогичната служба във Великобритания и с американското ФБР.
 
В един от случаите най-вероятно става дума за застреляния през 2003 г. в Амстердам Константин Димитров-Самоковеца. Председателят на комисията Стоян Кушлев обяви вчера, че наскоро е имал среща в Англия с британските си колеги. "Имаме общо поле за работа, тъй като една престъпна личност от България, вече покойник, имал имоти в Англия", каза той.
 
Дават 5 млн. евро за ски център
в. Стандарт
 
Дават 5 млн. евро за ски център над Благоевград. Първата копка на обекта ще е в началото на следващия месец, съобщи кметът Лазар Причкапов. Изготвен е проект и за строителство на над 30 км ски писти, вдигането на хотели с над 1500 легла, ски влекове и други съоръжения. Предвидени са реконструкцията и подобряването на водоснабдяването и канализацията, а стойността на тези дейности възлиза на близо 600 000 евро. След реализацията на проекта курортът ще се превърне в модерна туристическа атракция, категорични са от общината.
 
Украинци напират за сервитьори по морето
в. Стандарт
 
И украинците се натискат да работят като сервитьори по родното Черноморие. След вълната от арабските страни, вече и славянските народи проявяват интерес към туристическия бизнес у нас, обяви председателят на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Димитър Лефтеров. Причината за острата липса на хора е огромният брой нови хотели, ресторанти и барове по морските ни курорти. Това обаче не е само български, а световен проблем. Недостигът на кадри в туризма се компенсира с по-високи заплати в някои от по-богатите страни.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:31 | 09.09.22 г.
fallback