fallback

Варненска компания ще строи химически заводи в Силистра за над 10 млн. евро

В двете предприятия ще бъдат разкрити над 100 работни места. Предвижда се заводите да бъдат построени до края на 2007 г.

18:35 | 06.06.06 г.
Автор - снимка
Създател

Варненската компания Бросс Холдинг планира да построи два нови завода в Силистра. Инвестицията в предприятията, които ще произвеждат продукти за химическата индустрия, ще надхвърли 10 млн. евро, съобщи Мирослав Илиев, член на Борда на директорите на “Бросс Холдинг”.

Компанията е водещ доставчик на химически суровини, препарати и добавки за строителната индустрия, лако-бояджийската, козметиката, фармацията, битовата химия, хранително-вкусовата промишленост.

Двата завода ще бъдат построени върху терен от 50 декара с лице към Дунав, закупен от “Бросс Холдинг”. Там ще бъде изградено и частно пристанище, информира Илиев.

В двете предприятия ще бъдат разкрити над 100 работни места. Предвижда се заводите да бъдат построени до края на 2007 г., уточняват от компанията.

Над 1 млн. евро е инвестирала до момента “Бросс Холдинг” в пристанище Силистра и прилежащата инфраструктура.

Също в Силистра ще се премести производството на силикони. Заводът за производство на силикони на Бросс Холдинг, който е вторият в Европа, функционира във Варна от около година. Дунавският град е предпочетен заради възможността за по-добри логистични връзки със страните, за които е предназначен основният износ на компанията в Източна Европа, обясни Илиев.

Българската компания има няколко дъщерни фирми. В “Бросс Холдинг” работят над 100 служители, а клиентите на компанията са над 1200. Основните пазари, за които са предназначени продуктите на компанията са Русия, Украйна, Македония, Сърбия и Черна гора, Румъния, Полша.

Предвижда се тази година, “Бросс Холдинг” да навлезе и на пазара на прибалтийските страни. През 2006 г. “Бросс Холдинг” отбелязва и 10 години от съществуването си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:33 | 06.09.22 г.
fallback