fallback

БенчMарк Фонд Имоти увеличава капитала под условие до 1 млрд. лв.

Фондът стартира изграждането на административен и търговски център на бул. Цариградско шосе и планира строеж на апартаментен хотел в Боровец

12:07 | 01.06.06 г.

Акционерите на БенчMарк Фонд Имоти АДСИЦ взеха решение за овластяване на управителните органи да увеличават капитала на дружеството под условие, в случай че са изпълнени предпоставките и изискванията на чл. 113, ал. 2, т. 2 от ЗППЦК, до 1 млрд. лв., става ясно от проведеното Общо събрание на фонда.  Основният капитал на фонда към момента е 23,395 млн. лв.

На събранието присъстваха, лично или чрез представител, акционери, притежаващи 51,36 на сто от капитала. Te  гласуваха за освобождаването на Огнян Йорданов и Георги Василев и избирането на В и В Интернешънъл ООД, като нов член на СД на дружеството.

ИП БенчМарк Финанс АД бе упълномощен за инвестиционен посредник, който ще поема и/или пласира и/или обслужва всички емисии ценни книжа издадени от дружеството и при когото ще се открият клиентски подсметки на притежателите на нови акции, в случай на увеличение на капитала на дружеството. Към настоящия момент БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ притежава търговски център в Пловдив, изцяло отдаден под наем, започва изграждането на административен и търговски център на бул. Цариградско шосе и планира строеж на апартаментен хотел в Боровец. БенчМарк Груп притежава 14,46 на сто от капитала на дружеството, докато клиенти на Hansapank имат 12,21%. Петко Димитров е с 6,13%, докато ЗУПФ Алианц България и ДПФ Алианц България имат съответно по 4,49 и 4,70 на сто. Днес по позицията бяха изтъргувани 6 910 броя на цени между 1,52 и 1,55 лв.

Свързани компании:

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:39 | 01.06.06 г.
fallback