fallback

Рекорден чуждестранен интерес към оръжейна изложба в Пловдив

На изложението се очаква да присъства и създателят на автоматите Калашников

09:57 | 25.05.06 г.

Седмата международна изложба на отбранителната промишленост Хемус 2006 ще отвори врати на 31 май в Международен панаир – Пловдив. Тя се провежда на всеки две години, първото й издание бе през 1994 г. Очаква се президентът Първанов в качеството му на главнокомандващ, както и министърът на отбрана Веселин Близнаков да открият изложението.

По брой на участници и наети площи Хемус 2006 се очертава като най-силната досега. Големият интерес е свързан с одобрените от българското правителство проекти за модернизация на армията и борбата за спечелването на поръчки. В Пловдив ще пристигат гиганти като Боинг и Локхийд Мартин, които се надяват да са доставчиците на планирания за закупуване нов целеви изтребител за нуждите на Военно-въздушните сили.

Пристига и Даймлер Бенц, която ще модернизира сухопътната ни войска, а също и италианската Финмеканика, германската Люрсен, израелски компании от бранша.

По традиция организаторите на Хемус – едноименната фондация и Министерството на отбраната, канят някоя легендарна личност на изложението. Този път това е създателят на автоматите Калашников, който е казал, че ако здравето му позволява, ще дойде в Пловдив. Изложението е експонирано в палати 3 и 7 на панаирното градче и открити площи. То ще продължи до 3 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:55 | 11.09.22 г.
fallback