fallback

Започва летният туристически сезон в Банско

От декември 2005 досега в общината са открити над 150 нови хотелски бази

10:52 | 20.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

В Банско днес ще бъде официално открит новият летен туристически сезон. Това ще стане следобед в петзвездния "Кемпински Хотел Гранд Арена" с пресконференция, представяне на бански народни обичаи и кулинарна изложба. Вечерта на централния градски площад ще започне и фолклорният фестивал "Между три планини".

Само за периода между началото на двата туристически сезона - зимния през декември 2005 г. и летния, който откриваме днес, в община Банско са регистрирани повече от 150 нови хотелски бази - семейни хотели и къщи за гости, каза кметът на община Банско Александър Краваров, цитиран от Dnes.bg. Особено актуални са сградите с ваканционни апартаменти и заведения за обществено хранене.

Новата и обновената хотелска база в момента предлага повече от 7000 легла. . Цените за нощувки през лятото започват от 8-10 лв. в частните квартири и семейните хотели. Всички хотелски бази залагат постоянно и на промоционални цени и пакети.

Новото през този летен сезон е, че туроператорите разработват седемдневни пакети и десетдневни програми за лятна почивка в Банско. Хотелската база предлага също отлични възможности за конгресен туризъм, симпозиуми, семинари, конференции.

Отново и това лято на гостите на Банско ще се предложи богата културна програма. Тя включва среща с участниците в поредния международен джаз фестивал, фестивала на авторската македонска песен "Пирин фолк" и други национални и международни прояви. Ще се опитаме да организираме и рок-фестивал, съобщи кметът Краваров.

Той отбеляза, че лятото ще бъде и време за рекултивация на пистите и терените в ски-зоната в Пирин планина над града. Ще продължи да се изгражда и модерното стрелбище за биатлон в местността Бъндеришка поляна, където следващата година ще бъде европейското първенство за мъже и жени. Банско се готви да организира и кръг за Европейската купа по ски-алпийски дисциплини.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:49 | 20.05.06 г.
fallback