fallback

Преглед на печата за 20 май

09:04 | 20.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Намаляват данъка върху доходите
в. Стандарт
 
Има малък потенциал за намаляване на подоходния данък от 2007 г. и ще го реализираме, каза министърът на финансите Пламен Орешарски по Дарик радио. Ще изберем и най-ефективното решение дали да въведем ново намаление на осигуровките, или да се ориентираме към облекчение на корпоративния данък, каза министърът.
 
Най-голяма е тежестта на данъците върху труда, коментира постоянният представител на МВФ у нас Джеймс Роуф. Сумата на осигуровки и данък върху доходите е 50%. Бюджетът за 2007 г. ще бъде по-различен и по-тежък спрямо последните 15 години, каза Орешарски. От МВФ препоръчаха да не се отпускат прекалено юздите и бюджетът за 2007 г. да има излишък от 2%. България има толкова много нужди, че ако те бъдат сумирани, страната ще се окаже с бюджетен дефицит около 20% от БВП, каза Роуф.
 
Безмитно гориво само за излизащите от страната
в. Сега
 
Безмитно гориво ще могат да купуват само колите, напускащи страната, но не и влизащите. Това предвиждат ограниченията на новия закон за безмитна търговия, обяви вчера в парламента финансовият министър Пламен Орешарски в отговор на въпрос на депутата Красимир Каракачанов от МВРО. По-миналата седмица от финансовото министерство обявиха, че ограничението за купуване от безмитните бензиностанции по границата ще е 500 литра гориво за едно превозно средство.
 
Камери ще държат под око колонките 24 часа в денонощието и ще дебнат за нарушения, предвижда законопроектът, който според Орешарски ще влезе за обсъждане в парламента в края на юни.
 
236 капанчета върху плажа на Слънчев бряг
в. Новинар
 
236 временни обектa ще бъдат изградени на плажната ивица в курортния комплекс Слънчев бряг. Работната схема е одобрена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), съобщиха от ведомството. Само в северната зона на плажа в комплекса обектите ще са 170. Все още остават нерешени проблемите с трудния достъп до пясъчната ивица заради незаконните заграждения и презастрояването на комплекса, алармират от община Несебър. 
 
Богатите в къщи до три етажа
в. Стандарт
 
Богатите вече няма да си строят многоетажни къщи с кули. Най-високите сгради в тузарските квартали под Витоша ще са на 3 етажа. Височината им няма да надхвърля 7 метра. До 20 етажа пък ще се строи в ситито на града край бул. "Тодор Александров". По изключение може да се вдигне и небостъргач, но само като акцент в градската среда, обясни главният архитект на столицата Петър Диков.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:05 | 20.05.06 г.
fallback