fallback

Евгени Михайлов ще съди шефа на Ню имидж-България за 1 евро заради клевета

Според изпълнителния директор на Бояна филм твърденията за законност на ипотеката за земите на дружествата са подтикващи към престъпление

18:19 | 19.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Изпълнителният директор на „Бояна филм“ Евгени Михайлов ще съди управителя на „Ню имидж - България“ Дейвид Варод за 1 евро заради клевета и подтикване към престъпление, заявява Михайлов в съобщение до медиите.

Според него продължаващите твърдения за законност на ипотеката за земите на Киноцентъра представляват „явно подтикване на Министерството на културата и ръководството на „Бояна филм“ към извършване на престъпление“.

Изпълнителният директор на Киноцентъра възпрепятства сделката с Ню Имидж, като отказа да подпише договора за ипотеката заради несъответствия в площта на земите. Аргументът му е, че в документа са посочени 335 дка земя на „Бояна филм“, а всъщност земята на Киноцентъра, включена в сделката, е 302 дка.

По думите на Михайлов е дошъл моментът цялата документация по сделката за приватизацията на Киноцентъра да бъде предадена на главния прокурор и прокуратурата да се намеси в тази „срамна за България сделка“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:12 | 19.05.06 г.
fallback