fallback

Диетники ще придобие 9,09% от ОББ Асет Мениджмънт

Към момента ОББ Асет Mениджмънт управлява активи на стойност над 7,4 млн. лв.

13:30 | 19.05.06 г.

Пламен Цветанов; снимка: Личен архив

Диетники – Атина, управляващо дружество, собственост на Национална Банка на Гърция, ще има дялово участие в ОББ Асет Мениджмънт ЕАД, собственост на Обединена Българска Банка, съобщиха от финансовата институция.

Управителният съвет на гръцката компания е взел решение за това на свое заседание в началото на тази седмица и по-конкретно на 15 май.

„Диетники най-вероятно ще придобие дяловото участие в ОББ Асет Мениджмънт ЕАД на стойност 30 хил. лв., с което капиталът ни ще бъде увеличен от 300 на 330 хил. лв. Като процент от капитала това означава участие от 9,09%“, заяви за Investor.bg Пламен Цветанов изпълнителен директор на ОББ Асет Мениджмънт.

Надяваме се сделката да приключи до месец-два, а ние да можем да черпим от богатия опит на гръцкото дружество на гръцкия пазар, който вече е преживял повечето неща, случващи се в момента на нашата борса, добави Цветанов.

Управляващото дружество Диетники е учредено през 1972 г. като част от групата на Национална банка на Гърция. Диетники е лидер на гръцкия пазар с дял от 23% и управлявани активи, възлизащи на повече от 7 милиарда евро заедно с фондовете, регистрирани в Гърция и Люксембург. Клиентите на дружеството са около 200 хил.

Управляваният от Диетники балансиран фонд „Delos” е първият и най-голям взаимен фонд, създаден на гръцкия пазар още през 1973 г.

Към момента ОББ Асет мениджмънт управлява активи на стойност над 7,4 млн. лв., уточни изпълнителният директор.

ОББ Взаимни Фондове покриват основните рискови нагласи на инвеститорите – от нискорискова до високодоходна чрез фондовете ОББ Премиум Акции, ОББ Платинум Облигации и ОББ Балансиран фонд.

Освен участието на Диетники Атина в ОББ Асет Мениджмънт се предвижда гръцкото управляващо дружество да започне предлагането в България на дялове на взаимни фондове, регистрирани в Гърция и Люксембург – Делос Взаимни фондове и NBG Взаимни фондове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:26 | 09.09.22 г.
fallback