fallback

Общо 19 български компании ще представят бизнеса си във Великобритания

Гости на конференцията са Merrill Lynch, Credit Suisse, CityGroup, ING Bank, Goldman Sachs и JP Morgan

17:44 | 18.05.06 г.

Общо 19 български компании, голяма част от които публични, ще вземат участие на Международната конференция “Българският Бизнес" във Великобритания на 15 юни 2006 г., организирана от Financial Services For Eastern Europe. Българските компании ще бъдат представени на високо мениджърско ниво – членове на управителните органи, изпълнителни директори, търговски директори, директори маркетинг и продажби, а съорганизатор на проявата е Асоциация на директорите за връзки с инвеститорите в България

Компаниите, които ще представят пред британската инвестиционна общност своята дейност в сутрешната сесия на конференцията са осем: ЗД Евроинс, Финансова Група Капман, Финансова група Карол, Елана Фонд за замеделска земя, Бенч Марк Фонд Имоти, Албена АД, Кораборемoнтен завод „Одесос”, Колос 1 АДСИЦ. Всяка една от компаниите ще разполага с двадесет минути по време на конференцията да поднесе по атрактивен и убедителен начин информация за своята дейност.

ЗД Евроинс ще бъде представено от Кирил Бошов, председател на Управителния съвет, и Асен Христов, председател на Надзорния съвет. Акцентът на тяхното представяне ще бъде не само върху перспективите за развитие на дружеството, но и върху предстоящото увеличение на капитала. Уговорени са срещи с портфолио мениджъри, които проявяват интерес към компанията.

Финансовата група Карол ще бъде представена от Теодор Георгиев, Мениджър „Връзки с клиенти”, който ще запознае аудиторията с управляваните от Карол фондове. “Главната ни цел ще бъде популяризирането на Карол и привличането на чуждестранни инвеститори. С малкото време, с което разполагаме за презентация, ще представим по-подробно Адванс Терафонд и Адванс Инвест, докато Адванс Екуити Холдинг ще бъде презентиран без подробности, тъй като все още нямаме одобрен проспект от Комисията за финансов надзор", сподели пред Investor.bg Георгиев.

Изпълнителният директор на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ Веселин Генчев ще представи настоящите проекти и бъдещите планове за развитие на дружеството. Към момента фондът притежава търговски център в Пловдив, започва изграждането на административен и търговски център на бул. Цариградско шосе и планира строеж на апартаментен хотел в Боровец. Изпълнителният директор на Елана Пропърти Мениджмънт Веселин Петров ще представи Елана Фонд за зeмеделска земя, като ще се обърне внимание на перспективите пред фонда за 2006 г. и 2007 г. "На конференцията ще бъдат поканени част от големите ни акционери, като с това се цели най-вече постигане на прозрачност", каза за Investor.bg Петров. 68% от капитала на фонда е собственост на институционални инвеститори, от които 2/3 са чуждестранни. В момента тече процедурата по увеличение на капитала на фонда. През следващата година ръководството на фонда планира частично листване на AIM. Финансова Група Капман ще бъде представена от Сибила Грозданова, изпълнителен директор на Капман Капитал,и Антон Домозетски, портфолио мениджър на Капман Асет Мениджмънт. С презентациите на двата фонда компанията ще търси привличането на чуждестранни инвестиции. Към настоящия момент двата фонда управляват активи на стойност над 5,356 млн. лв. Колос 1 АДСИЦ ще се представлява от Виктор Серов, председател на Съвета на директорите. Той ще насочи вниманието на инвеститорите към няколко бъдещи проекти, които ще се осъществяват до края на 2006 и началото на 2007 г.

Албена АД ще представи пред лондонската публика проекта за развитие на „Бялата лагуна” край Балчик и проект за развитие на „Тихият кът” край Балчик. Дружеството ще се представлява от Ивелина Грозева, директор „Финанси и развитие” и Даниела Чикова, директор „Човешки ресурси и връзки с инвеститорите”. КРЗ „Одесос” ще акцентира в представянето си върху цялостната дейност на компанията, докато Колос 1 АДСИЦ ще насочи вниманието на инвеститорите към няколко бъдещи проекта, които ще се осъществяват до края на 2006 и началото на 2007 г.

По време на конференцията като слушатели са заявили своето участие 10 български компании, между които Слънчеви лъчи България АД, Централна кооперативна банка, Стара Планина Холд, 7М Пропърти Партнерс, Интерсофт ООД, гр. Варна, Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Калайджиев”, „Старком Лизинг” АД и др. Организаторите на конференцията ще дадат възможност на всички български компании – участници във форума, независимо дали са презентиращи, или само слушатели да представят информация за дейността на своята компания в материалите за конференцията. Форумът ще се проведе в рамките на един ден, като участниците, които ще представят своите бъдещи проекти, нуждаещи се от финансиране, имат на разположение панел от 20-30 минути, на който срещу такса от 400 британски лири могат да представят дейността си пред гостите на конференцията. Те включват представители на водещи международни компании и институции от финансовия сектор като Лондонската фондова борса, Европейската банка за възстановяване и развитие, Merrill Lynch, Credit Suisse, CityGroup, ING Bank, Goldman Sachs и JP Morgan.

Свързани компании:

ДФ Капман Макс(C8A1)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Адванс Терафонд АДСИЦ(ATER)

ЕЛАРГ Фонд за Земеделска Земя АДСИЦ - ликвидирано(4EC)

КРЗ Одесос АД(ODES)

Инвестмънт Пропъртис /Ин-Пропъртис/ АДСИЦ(INPR)

ДФ Капман Капитал(6C3)

Фонд имоти АДСИЦ(FUES)

ИД Адванс инвест АД(5AZ)

Албена АД(ALB)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Стара планина холд АД(SPH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:26 | 19.08.22 г.
fallback