fallback

Американска компания за мигновени комуникации откри офис в София

Новият център за развитие в София ще се фокусира върху създаване на нови възможности за продуктите и услугите на Tello в областта на мигновените комуникации

14:49 | 18.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Американската телекомуникационна компания Tello, предлагаща продукти и услуги за осъществяване на мигновени комуникации, обяви разширяването на дейността си в Европа с откриването на свой офис в София, който ще се фокусира върху развитието на технологиите и подкрепяне дейността на Tello.

Корпорацията, която наскоро бе включена в класацията на списание Network World за “10-те най-добри стартиращи компании”, ще използва офиса в България като допълнителен център за разработване на нови приложения на своите услуги. Tello дава възможност на бизнес потребителите бързо и лесно да локализират, контактуват и да си сътрудничат с колеги, клиенти, доставчици и партньори в реално време като прави възможна комуникацията между различни съществуващи мрежи, мобилни устройства и приложения.

Tello е частна компания, създадена през 2004 г. от група инвеститори, сред които са Eagle River, Evercore Partners, Rho Ventures и Intel Capital. Седалището й е в Сан Матео, щата Калифорния.

Българският офис на групата ще се ръководи от Евгений Кънев и ще работи в тясно сътрудничество с Дъг Ренерт, изпълнителен директор на корпорацията Tello. Кънев е бил директор “Корпоративни финанси” в KPMG България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:38 | 18.05.06 г.
fallback