fallback

ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис ще става публично

Дружеството е част от икономическа група, в която “ФеърПлей Интернешънъл” АД притежава пряко 80,35% от капитала на “ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис” АД

17:07 | 17.05.06 г.

“ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис” АД, гр. София ще се превърне в четвъртото дружество от началото на годината, което ще се листва на Българска фондова борса АД. Днес Комисията за финансов надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане на акции, като емисията е в размер на 11,038 млн. лв., разпределени в същия брой акции с номинална стойност 1 лев всяка. Основната дейност на “ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис” АД е свързана с предлагане на апартаменти с хотелско обслужване. Дружеството е част от икономическа група, в която “ФеърПлей Интернешънъл” АД притежава пряко 80.35% от капитала на “ФеърПлей Резиденшъл Пропъртис” АД. Останалите акционери са Марио Захариев с 19.64% от капитала на дружеството и Анна Захариева с 0.0045%.

Първото, станало, публично дружество за 2006 г. бе ЗД Евроинс АД, което се листва от 30 януари. Към момента free float-ът по позицията е 7% и се планира увеличение на капитала. Един от най-големите приватизационни холдинги - Златен Лев Холдинг, стана публичен на 17 март, а на 4 април това направи и ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД. Освен четирите дружества от началото на годината нарасна и броят на акционерните дружества със специална инвестиционна цел. В края на януари публично стана И АР ДЖИ Капитал – 2, а на 8 май Булленд Инвестмънтс АДСИЦ. На 22 май (понеделник) се очаква и първата котировка за книжата на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

Свързани компании:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:48 | 17.05.06 г.
fallback