fallback

ЕК одобри тръжното досие на проекта Дунав мост 2

Общата стойност на проекта е 236 млн. евро

15:15 | 17.05.06 г.

Делегацията на Европейската комисия (ЕК) одобри във вторник тръжното досие за проектирането и строителството на проекта “Изграждане на нов комбиниран (пътен и железопътен) мост над река Дунав при градовете Видин (България) – Калафат (Румъния)”, съобщиха днес от Министерство на транспорта.

Проектът включва проектирането и строителството на моста (пътен и железопътен) с четири пътни ленти и една железопътна линия, както и строителството на прилежащата пътна и железопътна инфраструктура.

Съгласно процедурите на ЕК през следващата седмица Министерството на транспорта ще изпрати одобреното тръжно досие на фирмите от късата листа.

Общата стойност на проекта е 236 млн. евро, от които 226 млн. евро са за строителни работи и 10 млн. евро са за предпроектни проучвания, проектиране и консултантска помощ.

Проектът е подкрепен финансово от програмите ФАР и ИСПА на Европейския съюз, Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), Кредитната институция за възстановяване на Федерална република Германия (KfW), Френската агенция за развитие (AFD) и държавния бюджет на Република България. Срокът за изграждането на моста е 38 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:37 | 11.09.22 г.
fallback