fallback

Кабил обеща новите ветеринарни пунктове по границите да станат в срок

България има ангажимент за изграждането на общо 8 гранични пункта за ветеринарен контрол

12:38 | 13.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Новите ветеринарни пунктове по границите ще бъдат изградени до 1 септември 2006 г., обеща министърът на земеделието и горите Нихат Кабил. Въпреки проблемите с инфраструктурата и трудния терен за застрояване, пусковите срокове на граничните пунктове ще бъдат спазени.

Корекцията на пътя до обекта е създала най-големи трудности и известно забавяне на ветеринарно-санитарния пункт при Калотина, каза Георги Пенев, управител на строителната фирма-изпълнител - АД "Инженеринг 2000".

Стойността на обекта, който на практика се изпълнява от февруари т.г., е 1,37 млн. евро, уточниха от министерството.

При граничния ветеринарно-санитарен пункт при Гюешево най-голям проблем е създало изграждането на подпорна стена. Тя вече е напълно укрепена и в момента започва строителството на обекта. Неговата стойност е 1,44 млн. евро.

България има ангажимент за изграждането на общо 8 гранични пункта за ветеринарен контрол. Без този на летище София всички пунктове се финансират по линия на програма ФАР. От националния бюджет допълнително ще се отпуснат средства за всички пунктове, каза още министър Кабил. Очаква се те да бъдат одобрени до една-две седмици от Министерски съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:39 | 13.05.06 г.
fallback