fallback

Адванс Инвест навърши две години

Фокусът на Адванс Инвест е дългосрочно инвестиране в акции на водещи български и източноевропейски компании с висок потенциал за растеж

14:12 | 10.05.06 г.

Днес, 10 май, Адванс Инвест навършва 2 години от старта на публичното предлагане, съобщиха от дружеството за Investor.bg. За периода си на съществуване управляваното от „Карол Капитал Мениджмънт” инвестиционно дружество отчита най-висока доходност сред българските фондове - 87,6%, а активите нараснаха от 2 млн. лв. на 22 млн. лв.

Инвестиционното дружество вече има над 800 акционери, спрямо само 11 през май 2004 г. и е най-големият български взаимен фонд с над 20% пазарен дял. Адванс Инвест е първият местен фонд, който реализира инвестиция в чужбина - на Румънската борса, като по данни от началото на месеца ценните книжа във валута съставляват 8,17 на сто от активите на дружеството.

Адванс Инвест е инвестиционно дружество от отворен тип - аналог на широко популярните на запад взаимни фондове. Вложението в инвестиционно дружество е един от най-лесните начини да притежавате портфейл от ценни книжа (акции, облигации и др.) без да е необходимо сами да подбирате финансовите инструменти.

Фокусът на Адванс Инвест е дългосрочно инвестиране в акции на водещи български и източноевропейски компании с висок потенциал за растеж. Чрез офисите на Карол в София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Стара Загора, Русе и Враца, акциите на фонда са достъпни за тези, които желаят да му предоставят спестяванията си за управление.

Свързани компании:

ИД Адванс инвест АД(5AZ)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:45 | 12.09.22 г.
fallback