fallback

БТК се извини за сгрешения дивидент, обеща да компенсира инвеститорите

Компенсацията ще е с разликата между пазарната цена на акциите от петък и по-високата покупна цена в началото на сесията в понеделник; КФН започна разследване по случая

15:28 | 09.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Във връзка с техническата грешка, допусната в информацията за дивидента, който ще бъде гласуван от редовното Общо събрание на акционерите, БТК предлага да компенсира инвеститорите, които са закупили акции от дружеството в периода между започване на търговията на БФБ с ценни книжа на 8 май (понеделник) и временното спиране на търговията с акциите на БТК 28 минути по-късно, се казва в публикувано съобщение на компанията от БФБ – София.

Компенсацията ще е равна на разликата между пазарната цена на акциите на БТК при приключване на търговията на БФБ с ценни книжа в петък (формирана средна цена за сесията от 10,29 лв.) и по-високата покупна цена, по която акции на БТК са били закупени в посочения по-горе период.

Всички заинтересовани инвеститори са поканени да приемат предложението на БТК чрез писмено потвърждение, изпратено до БТК в срок до 17:00 часа на 31 май 2006 г.

Допълнителна информация в тази връзка може да бъде получена от г-н Антон Пиралков, директор за връзки с инвеститорите на БТК, тел. 949 4949 или мейл ir@btc.bg.

В съобщението БТК поднася своите искрени извинения на заинтересованите инвеститори за неудобството, причинено от споменатата по-горе техническа грешка. 

Търговията с акциите на компанията бе спряна в 9:58 часа в понеделник, след като до този час на търговия по позицията бе отбелязано покачване от 4,08% до средна цена от 10,71 лв. и най-високо достигнато ниво при 10,81 лв. за брой. След официално съобщение от страна на БТК за характера на грешката търговията по позицията бе възобновена, а акциите завършиха борсовата сесия с ръст от 3,5% до средна цена от 10,65 лв. за брой. 

Междувременно днес от КФН съобщиха, че предприемат действия за изясняване на обстоятелствата по подадената информация от БТК.

С писма е изискано представянето на писмени обяснения за причините, довели до несъответствието в представените данни от “БТК” АД, от “БФБ - София” АД и от “Централен депозитар” АД.

Изискана е информация за страните по сключените сделки с акции на дружеството, както и обяснения за изясняване на действията по разкриване на информацията. Актуализирано към 16:40

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:34 | 14.09.22 г.
fallback