fallback

Преглед на печата за 4 май

08:05 | 04.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

Купувачът на флота ще се доказва 3 години
в. Стандарт
 
Нова стратегия за приватизация на Български морски флот се разработва в Министерството на транспорта, заяви секретарят на Асоциацията на българските пристанища и пристанищни оператори. Приватизаторът на БМФ може да купи 70% от капитала на дружеството и едва когато докаже 3 г. успешно управление, ще придобие и останалите 30% от флота. Инвеститорът трябва да има над 200 млн. евро капитал, да е обработил над 20 млн. тона превози за година и да има над 3 г. опит.
 
1000 км шосета за 2 години обеща началникът на пътищата
в. Сега
 
През тази и следващата година се планира да бъдат обновени общо около 1000 км републикански пътища. Тази година се предвижда да бъдат пуснати 70 км новопостроена магистрала, около 7-8 км ново строителство на проходите и подходните шосета към границата с Гърция. Всичко това обеща вчера началникът на Изпълнителна агенция "Пътища" (ИАП) Веселин Георгиев. До началото на активния летен туристически сезон се очаква в експлоатация да бъдат пуснати 17 км от магистрала "Тракия" в участъка от Оризово до връзката с Чирпан. Другият участък от магистралата - от Сливен до Бургас, се предвижда да бъде завършен предсрочно още в края на септември вместо през ноември.
 
Най-късно до края на септември трябва да бъде финализирано обновяването на шосето от Видин до Монтана. Там работи австрийската компания "Щрабаг", която си изгради скандален имидж с вечно закъсняващи и некачествени ремонти.
 
Втори министър хареса парцела до "Покойника"
в. Сега
 
След неуспешния опит на бившия финансов министър Милен Велчев да построи сграда на министерството си на мястото на някогашното заведение, добило популярност като "Дома на покойника", вчера още един министър поиска апетитния терен в центъра на столицата. Шефът на екологията Джевдет Чакъров е внесъл предложение в МС да му отстъпят безвъзмездно 1200 кв. м между улиците "Раковски" и "Иван Вазов" за построяване на административна сграда. В предложението му обаче няма никакви конкретни данни за инвестиционния проект - кой ще го изгражда и дали ще се приложи схема за отстъпване на част от собственост срещу инвестицията.
 
Немци и испанци наддават за малката Виена
в. Стандарт
 
Чужди фирми се надпреварват да инвестират в Русе. Испански, немски и гръцки компании вече са дали заявка да закупят терени и да строят предприятия в бъдещия Индустриален парк край Дунав. Той ще бъде изграден върху 640 декара земя, която държавата прехвърли на общината. Основен инвеститор е френската фирма "Монтюпе", която ще вложи в проекта около 80 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:36 | 09.09.22 г.
fallback