fallback

Започва публично предлагане на КД Акции България и КД Облигации България

КД Инвестмънтс покрива трите основни инвестиционни стратегии - високодоходна, балансирана и нискорискова

17:42 | 03.05.06 г.

В четвъртък (4 май) ще стартира публичното предлагане на КД Акции България и КД Облигации България - двата нови договорни фонда на КД Инвестмънтс. Чрез началото на публичното предлагане на новите фондове управляващо дружество КД Инвестмънтс покрива трите основни инвестиционни стратегии - високодоходна, балансирана и нискорискова, съобщиха от дружеството за Investor.bg

Инвестицията в дялове на КД Акции България е свързана с умерен до висок риск, тъй като КД Акции предлага диверсифициран продукт, структуриран предимно от акции и в по-малка степен от дългови ценни книжа и други инструменти с фиксирана доходност.

КД Акции България е подходящ за физически и юридически лица, които искат да инвестират в портфейл от акции с цел реализиране на по-висок доход и желаят да имат сигурна и бърза ликвидност. Номиналната стойност на един дял е 1 лев. Входната такса за инвестирани суми под 100 000 лева е 2%, а над 100 000 лева - 1%, което прави КД Акции България изключително привлекателен за крупните инвеститори.

КД Облигации България е подходящ за лица, които търсят инвестиция с нисък риск, сигурна и бърза ликвидност. Номиналната стойност на един дял е 100 лева. С цел стимулиране на по-големите и институционалните инвеститори входната такса за инвестирани суми над 100 000 лева е 0.2%, а за суми под 100 000 лева - 0.35%.

КД Пеликан е инвестиционно дружество от отворен тип, което започна първично публично предлагане на 17 декември 2004 година. Дружеството има балансирана инвестиционна политика, като приблизително половината парични средства се инвестират в акции, а другата половина - в инструменти с фиксирана доходност.

КД Пеликан постигна 18.48% доходност за 2005 година. Управляващото дружество КД Инвестмънтс е учредено от словенската финансова група KD Group, която се представя успешно на капиталовите пазари в Централна и Югоизточна Европа от 12 години насам.

Свързани компании:

ДФ Селект Облигации(6KDB)

ДФ Селект Регионал(6KDC)

ДФ Селект Баланс(6KDA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:35 | 22.08.22 г.
fallback