fallback

Булгартабак въвежда регионален принцип на дистрибуция

Според изпълнителния директор на компанията регионалният принцип за разпространение е най-ефективен за борба с контрабандата

13:55 | 03.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

От следващия месец Булгартабак холдинг въвежда регионален принцип на дистрибуция с оглед запазване на пазарния дял на Булгартабак в страната. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на компанията Христо Лачев, цитиран от Dnes.bg.

Регионалният принцип за разпространение на цигарите е най-ефективен за борба с контрабандата, смята Лачев. Холдингът започва и кампания за стимулиране на купуването на лицензии за продажба на цигари от заведенията.

По думите на изпълнителния директор на дружеството над 80% от контрабандните цигари се разпространяват от пунктовете за продажба на редовните тютюневи изделия.

Христо Лачев каза още, че контрабандната реализация на цигари е около 10-15% на месец от общите продажби на тютюневи изделия у нас. Той допълни, че холдингът е поискал действието на фиксираните цени на цигарените изделия да бъде удължено с още 6 месеца. 

За първото тримесечие на тази година холдингът отчете загуба в размер на 188 хил. лв. спрямо 1,19 млн. лв. печалба за същия период на 2005 г. Днес акциите на Булгартабак се повишиха с 1,65% до средна цена от 29,02 лв. за брой.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:17 | 04.09.22 г.
fallback