fallback

България се представя като туристическа дестинация на изложение в Дубай

През 2005 г. на АТМ са се представили над 1 600 изложители от 60 страни пред над 18 000 посетители от 100 държави

15:09 | 02.05.06 г.
Автор - снимка
Създател

България представя туристическия си продукт на откриващото се днес международно туристическо изложение Arabian Travel Market (АТМ) в Световния Търговски Център в Дубай, съобщиха от Държавната агенция по туризъм (ДАТ).

По време на тазгодишното си участие на борсата ДАТ ще представи страната ни като атрактивна туристическа дестинация, планирани са делови срещи с арабски туроператори, туристически агенции и с представители на туристически организации, авио- и туристически компании.

Миналата година на българския щанд на ATM, освен Агенцията по туризъм, като изложител взе участие и Българското бюро за конгресен туризъм (BCVB). Интересът към България беше голям, много туроператори от различни арабски страни са проявили интерес за предлагане на България, коментират от ДАТ.

От там отбелязват, че арабските туристи са високоплатежна целева група със специфични изисквания (лукс, казина, перфектно обслужване) и са склонни да изразходват значителни средства по време на ваканцията си.

В страните от Арабския полуостров има интерес към България. Основно се търсят хотели висока класа в морските и планинските ни курорти в месеците от май до октомври. Други продукти, които представляват интерес за арабските туристи, са СПА и балнеология и ловен туризъм.

Директни полети от ОАЕ до България има Хемус Еър веднъж седмично в четвъртък съвместно с България ер. През лятото на 2005 г. от арабските държави чартърни програми е имало от Ливан, Йордания и Кувейт. За първи път има и такива от Катар. Водят се преговори за чартъри от ОАЕ.

През 2005 г. на АТМ са се представили над 1 600 изложители от 60 страни пред над 18 000 посетители от 100 държави.

ATM е признато за най-голямото и значимо туристическо изложение в района на Средния Изток, на което присъстват предимно туроператори, туристически агенции (основно специализирани в организиран, бизнес и инсентив туризъм) и хотелски вериги, уточняват от ДАТ. Това е най-голямото туристическо събитие за страните от Арабския свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:58 | 12.09.22 г.
fallback