fallback

Надзорът даде лиценз на Блек Сий Инвестмънт АДСИЦ

Блек Сий Инвестмънт планира да изгради затворен жилищен комплекс в околностите на гр. Варна

14:37 | 02.05.06 г.

КФН издаде лиценз на “Блек Сий Инвестмънт” АДСИЦ за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел с предмет на дейност инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти).

Надзорът потвърди проспекта за публично предлагане на 150 хил. броя обикновени акции с право на глас и с номинална стойност 1 (един) лев всяка, издадени от дружеството в резултат на първоначалното му увеличаване на капитала. Учредители на дружеството са Стефан Папалезов с 35% от капитала, „Инвестиционна компания” АД с 35% от капитала и ИД „Елана Високодоходен фонд” АД с 30% от капитала.

“Блек Сий Инвестмънт” АДСИЦ планира да инвестира набраните средства в изграждане на затворен жилищен комплекс в околностите на гр. Варна. Днес на пода на борсата се проведе смесен закрит аукцион за първоначалната продажба на 15 хил. права от увеличението на капитала на ХипоКапитал АДСИЦ, като бяха пласирани 69,09% от тях, а останалите ще бъдат отнесени за утре.

Продължава търговията с правата на Фонд за недвижими имоти България, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на фонда, както и пласирането на 1,41 млн. права от увеличението на капитала на Булстрад, където днес сделки не бяха сключени.

Свързани компании:

Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ(CHG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:20 | 09.09.22 г.
fallback