fallback

КФН издаде лиценз на Трансинвестмънт АДСИЦ и вписа ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ

Надзорът регистрира и поредните двама професионални инвеститори

17:45 | 27.04.06 г.

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор издаде лиценз на “Трансинвестмънт” АДСИЦ, гр. София за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел. Потвърден бе и проспектът за публично предлагане на 150 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка в резултат от първоначално увеличаване капитала на дружеството.

Учредителите на Трансинвестмънт АДСИЦ са Пиреос Евробанк и Петрол холдинг, притежаващи съответно 70 и 30 на сто от капитала му, като предметът му на дейност включва инвестиции в секюритизация на вземания.

Надзорът вписа в публичния регистър емисията акции с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа, издадена от “ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ, гр. София. Емисията е в размер на 650 000 броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. всяка.

Към момента на пода на борсата се търгуват 13 акционерни дружества със специална инвестиционна цел, като в скоро време за търговия ще бъде качено и Булленд Инвестмънтс АДСИЦ.

Надзорът регистрира като професионални инвеститори Станимир Чобанов и Дилян Панев, с което броят им в страната нарасна до 23-ма.

Свързани компании:

Трансинвестмънт АДСИЦ(TRIV)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:46 | 09.09.22 г.
fallback