fallback

Л. Леков: До две години екипът на Инвестор.БГ ще се увеличи до 100 човека

Леков изтъкна, че в бъдещите планове на компанията не влиза сайтът, или части от него да станат платени

16:33 | 25.04.06 г.

До две години екипът на Инвестор.БГ АД ще се увеличи до 100 човека, при 40 в момента. Това заяви изпълнителният директор на Инвестор.БГ АД Любомир Леков по време на презентацията си на тема “Ролята на интернет медиите за популяризиране на капиталовия пазар. Интернет инвазиите”. Презентацията бе направена в рамките на Форум „Български бизнес дни“ - “Насоки за развитието на капиталовия пазар в България “, организиран от ОБЦ „Хермес“ и провеждащ се с медийното партньорство на Investor.bg.

Любомир Леков, който е и един от създателите на групата Инвестор.БГ АД, подробно описа историята на създаването на едноименния сайт investor.bg, идеята за който възниква от 1998 година.

Леков изтъкна липсата по онова време на финансов сайт с подробна безплатна информация за капиталовите пазари, като за пример посочи съществуването на един-единствен съществуващ тогава англоезичен сайт за финансова информация за България, чийто месечен абонамент е възлизал на близо 400 долара без ДДС.

„Бяхме изправени пред двойно рискова инвестиция - трябваше да се борим със скептицизма на хората пред развитието на капиталовия пазар и с липсата на доверие в интернет медиите“, коментира трудното начало изпълнителният директор.

Леков изтъкна, че в бъдещите планове на компанията не влиза сайтът или части от него да станат платени, а да се доразвиват последните му приложения и рубрики, в частност имотите и анализите.  Той също така не изключи възможността за намаляване на монополния дял на сайта в категория "Бизнес и Финанси" поради навлизане на нови играчи.  

Изпълнителният директор подробно представи останалите медийни проекти на компанията – gol.bg, blog.bg, dnes.bg и tialoto.bg, и изтъкна, че за изграждането на всички тях много е помогнал investor.bg, както и формирания около него екип и ноу хау. В момента компанията разполага с общо 9 сайта.

Инвестор.БГ реализира първото в България IPO, набирайки капитал от 1,1 млн. лв. Тогава компанията заяви, че очаква 20% дял от онлайн рекламния пазар в България до 2010 г.

През февруари Инвестор.БГ организира пресконференция, на която бяха представени данните от проучване на компанията, според което брутният онлайн агенционен рекламен пазар в България през 2005 г. е нараснал с 81% до 5,6 млн. лв. срещу 3,1 млн. лв. за 2004 г.

Тогава бе изразено мнението, че през тази година Инвестор.БГ очаква приходите от продажби да се удвоят. „Тримесечните резултати показват, че интернет започва да се харесва на рекламодателите“, коментира Любомир Леков.

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:38 | 06.09.22 г.
fallback