fallback

Общо 869 фирми обжалват заповедта за продуктовата такса

Жалби са подали и четирите оползотворяващи организации - "Екопак", "Екобулпак", "Репак" и "Рекопак"

13:49 | 25.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Над осемстотин фирми обжалват заповедта на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров, с която не беше признато изпълнение на целите им за 2005 година и беше определено плащане на продуктова такса за пуснатите на пазара опаковки за миналата година, съобщиха от министерството.

От 3316 фирми, членове на четирите организации за оползотворяване на отпадъци от опаковки, общо 869 са обжалвали заповедта на министъра пред Върховния административен съд.  

Останалите 2447 дружества не са оспорвали заповедта.

Жалби са подали и четирите оползотворяващи организации - "Екопак", "Екобулпак", "Репак" и "Рекопак", се посочва в съобщението.

От 1818 фирми, членуващи в "Екобулпак", жалби са подали 616, от 499 дружества-членове на "Екопак" са обжалвали 218, а от 908 фирми-членове на "Репак" жалби са подали 35.

Нито една от 91 фирми-членове на "Рекопак" не е обжалвала заповедта на министъра на околната среда и водите. Според министерството основният проблем на организациите, които оползотворяват отпадъците от опаковки, е липсата на контрол. Самите организации пък твърдят, че са изпълнили коректно задълженията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:45 | 13.09.22 г.
fallback