fallback

British Airways с най-ниски цени у нас от 11 години

80 евро цена за еднопосочен билет София – Лондон, без летищни такси

13:01 | 20.04.06 г.

От 20 април 2006 г. British Airways въвежда промяна в тарифната политика както за еднопосочни, така и за двупосочните тарифи по цялата европейска мрежа на авиокомпанията. Новите тарифи за еднопосочен билет от София до Лондон започват от 80 евро без летищни такси, съобщиха от компанията, уточнявайки, че това са най-ниските тарифи за последните 11 години.

След 20 април се наблюдават и промени в новите двупосочни тарифи на авиокомпанията. Средното намаление на най-продаваните двупосочни билети в България е с 60 евро.

Билетите са с пълна едногодишна валидност и не изискват задължителен престой в събота вечер. Всички двупосочни билети позволяват промени на датите за пътуване срещу доплащане от 50 евро, уточняват от традиционния авиопревозвач.

За първи път British Airways обявява и нови по-ниски тарифи за Club Europe (бизнес класа) до летище Лондон - Гетуик. Новите цени за бизнес класата започват от 362 евро без летищни такси, в сравнение с досегашните 1339 евро без летищни такси.

В края на март British Airways откри нова линия от Варна до Лондон с полети до летище Гетуик два пъти седмично в сряда и събота. От 5 юни честотата на полетите от Варна ще се увеличи на четири пъти седмично, с дните понеделник и вторник. В момента British Airways лети ежедневно от София до Лондон - Хийтроу. От 2-ри юни полетите от София ще се увеличат с още три до летище Гетуик. Заедно с полетите от Варна, лятното разписание на компанията до британската столица, ще се състои от общо 14 полета на седмица.

British Airways лети до България от 70-те години. Тогава British European Airways (BEA), предшественик на British Airways, извършва първи полет до София, през Белград, а от 1973 г. лети директно до София. Малко по-късно British Oversea Airways Corporation и British European Authority се обединяват в British Airways.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:33 | 20.04.06 г.
fallback