fallback

ОСA на Петрол ще гласува покупко-продажба на дъщерни дружества

Вероятно те ще бъдат прехвърлени в структурата на Петрол Холдинг АД, в резултат от предприетата политика за реорганизация на дружествата в рамките на холдинга

11:46 | 18.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Петрол АД свиква Oбщо събрание на акционерите (ОСА) на 5 юни в София, на което ще се обсъди покупко-продажбата на дялове и акции на дъщерните дружества на Петрол. Вероятно те ще бъдат прехвърлени в структурата на Петрол Холдинг АД, в резултат от предприетата политика за реорганизация на дружествата в рамките на холдинга. 

През 2004 година дружеството ефективно се е освободило от инвестициите си в Трансат АД и Транс Телеком ООД, които са прехвърлени към Трансхолд АД – дъщерно дружество на мажоритарния акционер на Петрол АД.

Общото събрание ще овласти Управителния съвет и изпълнителния директор на Петрол АД да сключат договори за покупко-продажба на акции или дялове от капитала на ПФК "Нафтекс" - АД, Бургас, "Вратцата" - ООД, Варна, "Транслото" - АД, София, "Еврокапитал България" - ЕАД, София, "Петрол Карт Сервиз" - ЕООД, София, "Петрол Инженеринг" - АД, София, "Варна Бизнес Сървисиз" - ООД, Варна, "БПИ" - ЕАД, София, "Петрол Сторидж" - ЕООД, София и "Петрол Трейд" - ЕООД, София.

Право на глас в Общото събрание на акционерите ще имат само лицата, придобили акции най-късно на 14-ия ден преди Общото събрание съгласно списък на акционерите на дружеството, предоставен към тази дата от Централен депозитар.

До момента книжата на Петрол се търгуват без промяна на ниво от 3,30 лв. за брой, при обем от 300 акции.

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:15 | 27.08.22 г.
fallback