fallback

От 70 до 20 лв. се понижава таксата за откриване на домашен телефон

Да се увеличи обаче месечният абонамент, предвиждат част от промените в тарифите на БТК, които КРС се очаква да одобри до месец

15:27 | 17.04.06 г.

„Тази сутрин предложението на БТК за новите тарифни планове бе внесено в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), като очакваме до месец то да бъде одобрено“, заяви на пресконференция Бойко Димитрачков, заместник-главен изпълнителен директор на БТК.

Сред основните промени, които БТК предлага в тарифите си, са:

- намаляване цената на откриване на телефонен пост за домашни потребители от 70 на 20 лв.;

- намаляване цените на международните разговори с 18,5% за домашни клиенти и с 19,6% за бизнес абонати;

- ново тарифно предложение за разговорите с най-популярните международни дестинации за 15 ст./мин. без ДДС - градовете Париж, Атина, Истанбул, Москва, Виена и Лондон; от своя страна разговорите със страните Италия, Русия, Гърция, Германия, Обединено Кралство и САЩ ще се таксуват по 22 ст. без ДДС;

-разширяване зоната за градски разговори и сливане на някои междуградски зони.

Освен тези промени БТК ще премахне часовата зона от 21.00 до 7.00 ч. за слаб трафик за селищни разговори, но запазва по-ниските цени през почивните дни. Също така се пристъпва към увеличение с 1 лев в цената на абонамента за домашни и с 1.50 лв. на бизнес абонати.

Денис Уолах, главен изпълнителен директор на БТК, заяви, че решението за новите тарифни планове е подсказано от потребителите на компанията и е факт след подробно и задълбочено проучване.

Той уточни, че след приватизацията на БТК ежемесечно се е наблюдавало отлив на ползвателите на фиксирани услуги, но от февруари се наблюдава покачване на този показател, което е факт в малко страни от Европа.

Уолах също така посочи, че към момента цифровизацията в страната покрива над 67% от големите градове и над 47% средно за страната, като се очаква до края на годината да бъде постигната 100% от големите градове чрез откриването на 500 хил. нови линии.

Свързани компании:

БТК АД (отписана)(5BT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:20 | 10.09.22 г.
fallback