fallback

Облигационни емисии на три дружества ще се търгуват на БФБ

За борсова търговия са регистрирани емисии облигации на Доверие, Св. Св. Константин и Елена и БМ Лизинг

17:15 | 11.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

На проведеното днес заседание на Съвета на директорите на БФБ – София за търговия на „Неофициален пазар на облигации“ бяха регистрирани емисиите на три дружества – Доверие Обединен Холдинг АД, Св. Св. Константин и Елена холдинг АД и БМ Лизинг АД. Датата на въвеждане за търговия на трите е емисии е 14 април 2006 година.

Общият размер на емисията на Доверие обединен холдинг е 4,5 млн. евро, като облигациите са 4500 броя обикновени, лихвоносни, обезпечени, всяка с номинал от 1000 евро. Емисията е с матуритет от 5 години с падеж на 19 октомври 2010 година, като годишната доходност е 6%. Погасяването на заема ще бъде на две равни вноски сътовено на 48-ия и 60-ия месец от датата на сключване, а лихвените плащания са през 6 месеца. Емисията, която е втора по ред за емитента, ще се търгува с борсов код BDOV2.

Емисията на Св. Св. Контантин и Елена холдинг е на обща стойност 5 млн. евро, разпределени в 5 000 обикновени, лихвоносни, обезпечени облигации с номинал от 1 000 евро всяка. Лихвеният процент е равен на шестмесечния Euribor + 5%, като лихвените плащания са на всеки шест месеца. Заемът е със срок от 6 години, като погасяването му ще се извърши еднократно на датата на падежа (20 декември 2011 година). Присвоеният борсов код на емисията е BSKELN2.

Емисията на БМ Лизинг АД е с обща номинална стойност от 3,5 млн. евро, като номиналната стойност на една облигация е 1 000 евро. Годишната доходност е равна на 6,4%, като лихвата се изплаща на всеки три месеца. Емисията е с матуритет от 3 години, като погасяването на заема ще се извърши на 4 равни погасителни вноски заедно с последните четири лихвени плащания. Облигациите ще се търгуват на БФБ – София с борсов код BBML.

Свързани компании:

Св. Св. Константин и Елена Холдинг АД(SKEH)

Доверие Обединен Холдинг АД(DUH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:04 | 05.09.22 г.
fallback