fallback

Вдигат ВиК-сметките в Златни пясъци заради новата пречиствателна станция

Пречиствателната станция в курорта може да бъде построена до пролетта на 2008 година

17:40 | 10.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Потребителите от Златни пясъци и близкия район да сключат предварителни договори с ВиК за допълнително заплащане на услугата за възстановяване на инвестиционните разходи по строителството на новата пречиствателна станция в курорта. Това предложи днес зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски на среща с хотелиери от курорта и с кмета на Варна Кирил Йорданов.

Има интерес за финансиране на новата пречиствателна станция от страна на български и чуждестранни банки, съобщиха от министерството. Очаква се банката, която ще финансира проекта, да бъде избрана чрез търг.

Предвижда се да бъде създадено ново дружество, което ще е собственост на ВиК – Варна и ще е с единствена цел – пречистване на водите на к. к. Златни пясъци. Така новото съоръжение ще се изплаща само от тези, които ще го ползват.

Започва работа по идейния проект на пречиствателната станция, последвано от работен проект, каза зам.-министър Михалевски. Средствата за изработването на идейния проект ще бъдат осигурени от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Очаква се строителството да започне в края на настоящия туристически сезон и да приключи до март-април 2008 г.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще осигури финансиране за участък от общински път, който свързва пътя Варна-Девня с пристанище Варна Запад, съобщи още зам.-министър Михалевски. За ремонта са осигурени 800 хил. лв.

С други 900 хил. лв. ще се извърши спешна рехабилитация на общинския път на територията на Златни пясъци.

Свързани компании:

Златни пясъци АД(ZLP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:33 | 19.08.22 г.
fallback