fallback

Със 17% нараснаха приходите на единствената фирма за високоговорители у нас

За миналата година дружеството има печалба в размер на 130 хил. лв.

12:12 | 10.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Единственият български производител на озвучителна техника „Високоговорители” АД отчете 17% ръст в приходите си за 2005 г. до 1,24 млн. лв. Това съобщиха от дружеството, с чиято техника са оборудвани НДК, резиденция Бояна и магазините на БИЛЛА.

Счетоводната печалба на благоевградската компания за миналата година възлиза на 142 хил. лв, а нетният положителен резултат е 130 хил. лв., уточниха от дружеството за Investor.bg.

„Добрите финансови резултати се дължат на разумните инвестиции от предходни години, оптимизации и развитието на бизнес стратегия, която ни направи успешни конкуренти на евтиния внос от Китай и Индия. За да можем да им се противопоставим ефективно, разработихме над 20 нови продукта, които да отговарят на нуждите на българския пазар“, коментира Живко Сучев, изпълнителен директор на „Високоговорители” АД.

Предприятието е редовен доставчик на българския пазар на над 50 вида високоговорители и 20 вида озвучителни тела и има дистрибуторска мрежа в над 30 български града.

„Един от най-успешните ни продукти са слушалките за симултанен превод, като през 2005 година реализирахме 3000 броя на вътрешния пазар. С тях са оборудвани залите за симултанен превод на Националния дворец на културата и конферентните комплекси в резиденция Бояна”, обясни Живко Сучев.

С оборудване на „Високоговорители” АД са били озвучени и ВИП зоните на летище София и летище Варна, театри и промишлени предприятия. Компанията е специализирана и в производството на вътрешни комуникационни системи за военна техника, като се очаква през 2006 година приходите от тази дейност да се увеличат с около 20%.

„Високоговорители” АД е най-старото машиностроително предприятие в Благоевградска област и след годините на приватизация е на 99,99% частно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:35 | 28.08.22 г.
fallback