fallback

Преглед на печата за 10 април

07:35 | 10.04.06 г.

Евросъюзът няма да ни раздели със старите коли
 
 в. Сега
С влизането на България в ЕС техническите изисквания към автомобилите не могат да бъдат по-строги от онези, които са действали към датата на производството на колата. Това е отбелязано в специална брошура на транспортното министерство, в която се отговаря на всичките въпроси на превозвачите, свързани с присъединяването към ЕС.
 
Европейският съюз няма директива, с която да се въвеждат някакви специални изисквания или ограничения за техническото състояние на автомобилите. Единствената забрана, въведена в страна-членка, е за експлоатацията на автомобили с двутактови двигатели и тя важи само в Германия. В европейското законодателство няма и конкретни изисквания за възрастта на автомобилите.
 
Цонев предлага концесиите да се атакуват пред КЗК
в. Сега
 
Концесионните процедури да могат да се атакуват пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) в 10-дневен срок от обнародване на решението за концесията или на заповедта в "Държавен вестник". Това предлага в доклад по проектозакона за концесиите председателят на икономическата комисия в парламента Йордан Цонев от ДПС. Очаква се разглеждането на проектозакона да продължи на второ четене в пленарна зала тази седмица.
 
Препрочитат договора за летището
в. Стандарт
 
Консултанти преглеждат документацията за строежа на новото летище София, за да търсят подводните камъни в договора с изпълнителя "Щрабак", научи "Стандарт". Експертите са свикани по заповед на министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Утре или в сряда той ще представи резултатите от проверките на строежа на новото летище.
 
"Еврокамион" с 32% ръст в продажбите
в. Новинар
  
32% ръст в продажбите си за 2005 г. е реализирал "Еврокамион", официалният представител на немската група "МАН Нутцфарцойге" за България, съобщиха от компанията вчера.
 Българският партньор на "МАН" ще изгражда нов сервизен и търговски комплекс в столицата на стойност 5 млн. евро. В следващите три години компанията предвижда да инвестира още 5 млн. евро за развитие на сервизната мрежа в страната. Ще бъдат открити над 100 нови работни места.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:34 | 06.09.22 г.
fallback