fallback

Велдер-БГ сключи 4-годишен договор за съвместна дейност с гръцката Сиденор

Договорът предвижда отдаване под наем, с право на бъдещо закупуване на производствените мощности на фирма “Велдер Експорт - Импорт” ООД в с. Никулич

14:18 | 07.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

„Велдер - БГ” ЕАД, собственик на единственото предприятие за производство на арматурно желязо в Македония, сключи 4-годишен договор за съвместна дейност със „Сиденор” АД – Гърция, съобщиха от компанията.

Договорът предвижда отдаване под наем, с право на бъдещо закупуване на производствените мощности на фирма “Велдер Експорт - Импорт” ООД в с. Никулич, включващи: прокатен стан за дълги продукти с капацитет 200 000 тона годишно; агрегат за арматурна мрежа с капацитет от 20 000 тона годишно; линия за арматурни греди (носачи) с производствен капацитет от 10 000 тона годишно и складови помещения и офиси.

Непосредствено след подписване на договора “Сиденор” ще започне изпълнение на инвестиционна програма с цел обновяване на съоръженията, значително подобрение на производителността и качеството на продукцията. За срока на договора ще започне и производство на дребносортови профили. Предприятието ще задоволява нарасналото търсене на строителни материали в Македония, Косово и Албания, уточниха от Велдер – БГ.

Новата инвестиция на “Сиденор” в Македония, заедно с новия прокатен цех за дълги продукти в неговия филиал “Стомана”АД – Перник, чието изграждане бе оповестено наскоро, и нарасналият производствен капацитет на тръбопрокатния завод “Коринт”- Гърция, значително ще увеличи продажбите на крайни продукти от “Сиденор“. Очаква се до средата на 2007 г. те да достигнат 250 000 тона месечно.

При тази рамка през 2008 г. общите продажби на гръцката компания се очаква да достигнат 3 млн. тона, в сравнение с 2 млн. тона през 2005, а консолидираният оборот да достигне 1,5 милиарда евро спрямо 957 млн. евро през 2005 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:04 | 03.09.22 г.
fallback