fallback

Общо 30 институционални инвеститори от чужбина закупиха книжа от БАКБ

В подписката са участвали инвеститори от Австрия, Великобритания, Швеция, САЩ, Финландия, Швейцария, Германия, Дания, Ирландия и Естония

12:35 | 07.04.06 г.

Общо 30 на брой са институционалните инвеститори извън България, закупили акции от вторичното публично предлагане на ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД-София (БАКБ), съобщиха за Investor.bg от банката. В подписката са участвали инвеститори от Австрия, Великобритания, Швеция, САЩ, Финландия, Швейцария, Германия, Дания, Ирландия и Естония. Голяма част от българските пенсионни фондове също са пласирали свои поръчки, но данни за общия брой на изпълнените поръчки в страната не може да се даде поради окрупняването на офертите в инвестиционните посредници. На 4 април на Българска фондова борса приключи предлагането на 3,75 млн. акции от БАКБ, притежавани от Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ). Цената на предлагане бе 29,00 лв., като същия ден се проведе и извънредно Общо събрание.

БАКБ се задължи в срок от 360 дни след приключване на глобалното предлагане без предварително писмено съгласие на водещите мениджъри да не се разпорежда по какъвто и да било начин, пряко или непряко, включително и чрез дъщерни дружества, с издадените обикновени акции от капитала на банката, както с ценни книжа, които могат да се конвертират или да се заменят с такива акции, както и да не предоставя опции и варанти за придобиване на такива акции. До момента бяха изтъргувани 4661 броя от книжата на банката на цени между 33,00 и 33,80 лв., или с 2,74 на сто по-ниско от предходната сесия.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:38 | 13.09.22 г.
fallback