fallback

Силно чуждестранно участие се очаква на Икономически форум Марица в Пловдив

Изпълнителният секретар на Бизнес съвета за Югоизточна Европа към Пакта за стабилност за ЮИЕ Мария Бозуди също ще се включи в дискусиите

12:27 | 06.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Със силно гръцко и турско участие ще се проведе Икономически форум Марица “Пазари, инвестиции, проекти”, който започва на 11 април в Конгресния център на Пловдивския панаир и ще се проведе с медийното партньорство на Investor.bg.

В Откриващата сесия на събитието, чиято основна тема е “Регионът – възможностите пред трансграничното сътрудничество”, ще вземат участие губернаторът на провинция Одрин на Турция Нусрет Мироглу, кметът на турската община Чорлу Алтън Ершън и помощник-кметът на Община Одрин Чемил Ердоган.

Турското участие ще продължи и в кръгла маса на тема “Предизвикателства пред подобряване на инвестиционния климат в България”, в която сред основните говорители е търговският съветник на посолството на Република Турция А. Зухал Ерен.

В кръглата маса Гърция ще бъде представена от първия съветник по икономически и търговски въпроси към посолството на Република Гърция д-р Димитриос Зомас.

“Перспективи и развитие на туризма в региона” е темата на дискусионен панел, в който участие ще вземат председателят на Хотелската асоциация на Област Тракия, Гърция, Константин Хаджиконстантину и заместник областният управител на област Еврос, Гърция, Антониадис Поликронис. Презентация на тема “Възможности за развитие в региона” ще направи и Койомцис Михалис от област Еврос.

Изпълнителният секретар на Бизнес съвета за Югоизточна Европа към Пакта за стабилност за ЮИЕ Мария Бозуди също ще се включи в дискусиите. Програмата на събитието предвижда и презентация на тема “Търговската медиация: Ефективно средство за бизнеса при разрешаване на търговски спорове”, чийто домакин е Американската търговска камара в България. В нея основни говорители са директорът на USAID България Майк Фриц и директорът на Центъра по търговска медиация към Американската търговска камара в България Кенете Воландес.

Икономически форум Марица ще бъде официално открит от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Основни организатори на събитието, което ще продължи и на 12 април, са сдружение “Български икономически форум”, Община Пловдив, Сдружение за Пловдив, Международен панаир Пловдив и с подкрепата на Областната администрация на Пловдив. Представителите на малки и средни предприятия ще могат да участват безплатно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:51 | 08.09.22 г.
fallback