fallback

БАКБ издаде пета емисия ипотечни облигации

14:52 | 03.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Българо-Американска Кредитна Банка (БАКБ) издаде петата си емисия ипотечни облигации, съобщиха от Райфайзенбанк (България) ЕАД, водещ мениджър по емисията съвместно с Райфайзен Централбанк Австрия.

Емисията е петгодишна с номинал от 25 млн. евро. Падежът е на 30 март 2011 година, а купонът е плаващ в размер на 6-месечен Euribor + 0,64% годишно. Главницата е дължима изцяло на датата на падежа. Емисията е обезпечена с ипотечни кредити от портфейла на банката.

Записването на облигациите е осъществено при условията на първично частно предлагане. След потвърждение на проспект за вторично публично предлагане от Комисията за финансов надзор се предвижда емисията да се регистрира за търговия на Българска фондова борса – София.

Утре (вторник) на Българска Фондова Борса ще се предложат до 30% от капитала на БАКБ. От банката са определили индикативни ценови граници на предлаганите акции от 24,50 до 33,50 лв. за брой. БАКБ е специализирана в предоставянето на обезпечено финансиране на малки и средни предприятия в различни сектори на икономиката, както и на фирми в отраслите на туризма и строителството. Банката притежава кредитен рейтинг BB/Stable/B от международната рейтингова агенция Standard & Poor’s.

През миналата година общата номинална стойност на структурираните и пласирани от Райфайзенбанк (България) 16 емисии облигации достигна 155 млн. евро, което представлява пазарен дял от 57%. Само за първите три месеца на 2006 година общият обем на поетите облигационни транзакции, в която Райфайзенбанк е водещ мениджър достигна 29 милиона евро.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:05 | 19.08.22 г.
fallback