fallback

Започва официалното посещение на делегация на ЕИСК в София

ЕИСК по своя статут задължително коментира предварително важни решения, които Европейската комисия трябва да вземе

11:40 | 03.04.06 г.
Автор - снимка
Създател

Днес, 3 април 2006 г., започва официалното посещение на президента на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) Анне-Мари Зигмунд в София, съобщиха от Икономически социален съвет (ИСС). Зигмунд се придружава от генералния секретар на ЕИСК Патрик Вентурини.

Двамата ръководители на една от най-влиятелните европейски институции в Брюксел ще имат срещи с председателя на Народното събрание Георги Пирински и с министър-председателя Сергей Станишев. Най-важната част от посещението на делегацията е предстоящото им участие в пленарната сесия на Икономическия и социален съвет на България, на която ще бъде приет отчетът за дейността на ИСС за 2005 г.

Посещението на делегацията е по покана на Икономическия и социален съвет на България. То е изключително важно предвид предстоящото решение за пълноправното членство на България в ЕС, защото мнението на ЕИСК в Брюксел тежи много пред европейските институции, коментира председателят на ИСС доц. Дулевски.

„ЕИСК по своя статут задължително коментира предварително важни решения, които Европейската комисия трябва да вземе. В ЕИСК членуват 317 представители на работодатели, синдикати и граждански организации от цяла Европа, което означава, че влиянието на ЕИСК е силно не само в Брюксел, но и на национално ниво във всяка държава член на ЕС“, поясни той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:18 | 11.09.22 г.
fallback