fallback

Големите инвеститори в туризма се обединяват в Национален борд

Организацията ще полага усилия туризмът у нас да се възприема не просто като бранш или сбор от услуги, а като индустрия, която стимулира икономическия растеж

13:06 | 31.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

Национален борд по туризъм ще бъде учреден на 3 май в столицата. Решението за учредително събрание бе взето на втората работна среща на инициативния комитет, съобщиха учредителите.

Националният борд по туризъм ще представлява обединения интерес на неправителствените организации, общините и големите инвеститори в областта на туризма и ще стимулира конструктивен диалог с правителството и всички държавни институции, които имат отношение към формиране на законова уредба и стратегия за развитието на туристическата индустрия.

Организацията ще полага усилия туризмът у нас да се възприема не просто като бранш или сбор от услуги, а като индустрия, която стимулира икономическия растеж.

Сред членовете на инициативния комитет са Красимир Станев, изпълнителен директор на "Албена" АД, Борислав Дионисиев, собственик на "Бест Тур", Младен Мутафчийски, собственик на "Селена холдинг", Петя Славова, собственичка на "Феста холдинг", Йордан Радев, изпълнителен директор на Международния панаир в Пловдив, Валентин Йосифов, управител на TUI-България, Йордан Карамалаков, председател на Съвета на директорите на Bulgaria Air, Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Българската организация за конгресен туризъм (BCVB), Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и Станимир Станков - председател на националната асоциация за СПА туризъм.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:07 | 31.03.06 г.
fallback