fallback

Очакват между 9 и 11% ръст на чуждестранните туристи в Слънчев бряг

По-голямата част от туристите в най-големия български курорт идват от Германия

13:01 | 30.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

Средно между 9 и 11 на сто повече туристи очаква Слънчев бряг през новия туристически сезон спрямо миналата година, каза председателят на общинския съвет в Несебър Димитър Янков по време на среща с водещи туроператори и експерти в туризма.

Данните са въз основа на прогнози на туроператорски фирми.

Въпреки всички трудности туризмът доказва, че е най-работещият отрасъл в България, каза Янков, цитиран от Dnes.bg.

По-голямата част от туристите в най-големия български курорт идват от Германия. Твърденията за стагнация на немския пазар не отговарят на истината и големите туроператорски фирми нямат такива проблеми.

"Тази година имаме 12,1 процента ръст на немските туристи за Южното Черноморие и 46,7 на сто ръст за Северното Черноморие", заяви Христо Колев, генерален представител за България на немския туристически оператор "Томас Кук".

В Слънчев бряг се очаква и рекорден ръст от 50 на сто повече английски туристи. Някои от хотелите в курорта вече са предплатени на 100 процента за целия сезон, от 30 до 80 на сто са заетите места в други хотели, но записванията на туристи за тях продължават, отбелязаха експертите.

"Най-големият български курорт сега разполага със 70 400 хотелски легла и 36 000 апартамента", уточни Малина Бакалова, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.

Туристическият сезон в Слънчев бряг ще започне тази година на 4 май с първите туристи от Германия.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:36 | 29.08.22 г.
fallback