fallback

КФН и МОН учат младите на бизнес за четвърти път

Комисията за финансов надзор като институция, регулираща небанковия финансов сектор в страната, счита за приоритетна дейността си, насочена към повишаване на финансовата култура на широката публика и бъдещите инвеститори

09:05 | 30.03.06 г.

За четвърти път Комисията за финансов надзор (КФН) и Министерството на образованието и науката (МОН) организират издание на образователната програма “Небанков финансов сектор в България” (2-7 април 2006 г.) за учениците от професионалните гимназии по икономика в страната. Превърнала се вече в традиционно събитие, програмата се радва на успех и популярност не само сред учащите се и учителите, но и сред представителите на бизнеса и медиите.

„Чрез тази форма на обучение се стремим да запознаем младото поколение с практическите аспекти на финансовия бизнес и да засилим интереса им към света на финансите“, казаха от КФН.

Програмата се финансира от Фондация “Атанас Буров” като част от нейната образователната инициатива “Академия по инвестиции”, реализирана съвместно с Инвестиционна компания “Елана”.

Четвъртото издание на образователната програма се провежда в Центъра за квалификация на ГДД в гр. Банкя, като участие ще вземат 30 ученици и учители от 21 професионални гимназии с икономически профил от цялата страна.

Програмата има теоретична и практическа насоченост. По време на лекциите участниците ще се запознаят с принципите и механизмите на капиталовия, застрахователния и осигурителния пазари, а практическата част включва посещения и занимания в КФН, БФБ-София, ИП “Елана”, ПОД ”Лукойл Гаран – България” ЗПАД “Алианц” България”, „Български здравноосигурителен фонд”АД. По този начин учениците ще получат преки впечатления за това как работи “бизнесът”.

КФН като институция, регулираща небанковия финансов сектор в страната, счита за приоритетна дейността си, насочена към повишаване на финансовата култура на широката публика и бъдещите инвеститори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:34 | 29.03.06 г.
fallback