fallback

Семейство Бабеви взеха купите на БФБ-София

14:45 | 27.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

Снимка: Investor.bg

Двадесет мъже, десет жени и в отделна група петима сноубордисти взеха участие в Първото ски състезание за купата на Българска фондова борса – София. На писта “Рила” в курорта Боровец се състезаваха представители на инвестиционната общност от общо 20 отбора - от трите институции на пазара (борса, комисия, депозитар), банкови и небанкови инвестиционни посредници и три медии.

Състезанието протече при много добра организация от страна на домакините от “Бороспорт”, без инциденти и пострадали въпреки тежкия сняг по това време на сезона. Мекото трасе най-много затрудни ентусиазираната група на сноубордистите. Техните дъски явно бяха малко по-бавни по мокрия сняг от ските и времената на бордистите отстъпваха от тези на скиорите с по около 10 секунди, но за сметка на това бяха най-атрактивни.

Купата на БФБ-София при жените спечели Нелина Бабева от Банка ДСК (42.71 сек), Следвана от Гергана Златанова от Инвестор.БГ (45.14 сек.) и Ралица Маринова от Пиреос банк (45.41 сек.).

При мъжете пръв беше Христо Бабев от Алианц банк (37.57 сек.), втори – Николай Панайотов от Евроинс (40.51 сек.) и трети – Радослав Козовски от БФБ-София с 40.65 сек.

От сноубордистите най-добре се представи Иван Славов от Парк АДСИЦ с време 57.15 сек., следван плътно от Яни Драгов от ТиБиАй асет мениджмънт с 57.35 сек. и Атанас Бойчев от ИП Бетакорп с 58.55 сек.

Шефовете на всеки от спонсорите също показаха здрав дух в здраво тяло. Генералните спонсори Марио Захариев от “ФеърПлей интернешънъл” и Маню Моравенов от “ФеърПлей пропъртис” се спуснаха като форлайфери, а Стоян Тошев от “ТиБиАй асет мениджмънт” и Кирил Бошов от “Евроинс” показа добри времена сред редовните участници в състезанието. Шефът на медийния партньор “Инвестор.БГ” Любомир Леков на първия манш падна, въпреки това се върна по трасето и финишира с добро време при сноубордистите. Впечатление на публиката и участниците направи шефът на ИП Бетакорп Атанас Бойчев, който се състезава и при скиорите, и при сноубордистите, но заради откачване на едната ска се класира в призовите места само на сноуборда.

Безспорни любимци на всички станаха семейство Бабеви, които направо обраха точките начело с малкия си син Даниел, който поведе състезанието с прекрасно пускане като форлайфер, а бащата и майката заеха първите места съответно при мъжете и жените.

Специалната купа на генералния спонсор “ФеърПлей пропъртис” АДСИЦ “За най-добър стил” беше връчена на Мария Петрова от Централен депозитар, която освен добро време демонстрира и завидна грациозност при спусканията си.

Състезанието е първо по рода си и почти всички от участниците, включително и изпълнителният директор на БФБ-София Бистра Илкова, заявиха желанието си то да стане традиционно. Инициаторите от ПиАр агенцията “Икона кепитал комм” коментираха, че от следващата година би било добре кръгът на участниците да бъде разширен и със скиори от емитентите на фондовата борса. Още снимки от състезанието

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
fallback