fallback

ОЦК залалага имуществото си в СИБанк

Обезпеченото вземане е за главница, лихви, неустойки, такси и разноски по споразумение от 22 декември 2005 г. за обединяване на експозиции, сключени между ОЦК и СИБанк с главница в размер на 8,7 млн. евро

13:23 | 27.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

Кърджалийският окръжен съд вписа договор за особен залог на търговското предприятие на Оловно-цинков комплекс АД-Кърджали, подписан между ТБ Стопанска и инвестиционна банка АД и ОЦК, съобщи БФБ – София. 

Заложеното имущество е цялото търговско предприятие на Оловно-цинков комплекс АД-Кърджали, като съвкупност от права, задължения и фактически отношения (включително онези, които биха били включени в предприятието след сключването на договора за залог). Включени са и активите на дружеството към момента на подписване на договора за особен залог, съобразно опис, приложен към договора.

Обезпеченото вземане е за главница, лихви, неустойки, такси и разноски по споразумение от 22 декември 2005 г. за обединяване на експозиции, сключени между Оловно-цинков комплекс АД-Кърджали и ТБ Стопанска и инвестиционна банка АД с главница в размер на 8,738 млн. евро.

Договорната лихва е в размер на 9.00% годишно, неустойка при просрочване на главница и/или лихва в размер на 18.00% годишно, а крайният срок за погасяване бе 15 декември 2005 г.

Оловно-цинков комплекс АД – Кърджали завърши 2005 г. със загуба от 2,625 млн.лв., спрямо 3,8 млн. лв. за предходната година.

Основният капитал на дружеството е 8,413 млн. лв., а собственият капитал към края на миналата година възлиза на 22,848 млн. лв., спрямо 25,662 млн. лв. за предходния период.

„Интертръст” ЕАД - София не е изпълнило задължението си да отправи търгово предложение към останалите акционери на ОЦК, възникнало при придобиването на 98,63 на сто от капитала на кърджалийското предприятие на 28 декември 2005 година.

Ако до датата на провеждане на извънредно Общо събрание или на редовно годишно Общо събрание на ОЦК Интертръст не публикува търгово предложение или не е налице прехвърляне на акции, Интертръст няма да има право да упражни правото си на глас в Общото събрание на ОЦК.

Акциите на дружеството са се търгували за последно на 23 март на цена 4,83 лв. В момента има търсене на 4,87 лева и предлагане на 5,52 лв. за акция.

Свързани компании:

ОЦК АД /в несъстоятелност/(5OTZ)

ТБ СИБанк АД - свалена от търговия(5EC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:51 | 22.08.22 г.
fallback