fallback

Общо 167 проекта търсят финансиране за публично-частно партньорство

Помощта по всеки проект ще бъде между 5 хил. и 25 хил. евро

12:14 | 27.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 167 проектни предложения са постъпили в Министерството на икономиката и енергетиката за кандидатстване по Грантовата схема за безвъзмездна помощ в областта на публично-частното партньорство, която започна на 20 януари 2006, съобщиха от министерството. 

От предложенията 109 са на общински администрации, а 58 - на неправителствени организации. Общият бюджет на схемата е 1 млн. евро, от които 250 хил. лв. са осигурени от републиканския бюджет.

Това е първата грантова схема, която икономическото министерство реализира в качеството си на Изпълнителна агенция по програма ФАР. Целта на грантовата схема е осигуряване на финансова подкрепа за подобряване на бизнес средата в България чрез стимулиране развитието на публичнo-частни партньорства.

Грантовата схема подпомага разработването на проекти за публично-частно партньорство и създаването или модернизирането на съществуващи местни центрове за подпомагане на потенциални инвеститори.

Помощта по всеки проект ще бъде между 5 хил. и 25 хил. евро, които ще представляват максимум 75% от бюджета на проекта. Останалите минимум 25% ще трябва да бъдат осигурени от бенефициента.

Бенефициенти по тази схема могат да бъдат общини, както и неправителствени организации като бизнес центрове, съществуващи регионални структури за подкрепа на бизнеса като центровете JOBS, агенции за регионално развитие, бизнес инкубатори.

Одобрените проекти трябва да бъдат изпълнени за период от 6 до 12 месеца.

Очаква се оценката на подадените проектопредложения да приключи до един месец, след което проектите ще бъдат внесени в Делегацията на ЕК в България за окончателно одобрение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:28 | 04.09.22 г.
fallback