fallback

Слънчев бряг продава ЕРП-то си за 36,86 млн. лв. без ДДС

Съветът на директорите на дружеството ще вземе решение за използването на средствата от продажбата на ЕРП-то

15:12 | 24.03.06 г.

Снимка: Investor.bg

С 1,468 млн. гласа “за”, или 85% от представения по време на Общото събрание на акционерите на "Слънчев бряг" АД, бе решено дружеството да продаде на австрийската компания EVN електроразпределителното си предприятие за сумата от 36,86 млн. лв. без ДДС, съобщиха за Investor.bg акционер на дружеството, присъствал на събранието, и изпълнителният директор Малина Бакалова.

Против гласуваха 15% от представения днес акционерен капитал (Холдинг Слънчев Бряг АД е с 10,53%), според които е извършено нарушение, тъй като представителят на държавата е заинтересовано лице. Ето защо миноритарните акционери са решени да обжалват днешното решение.

Изпълнителният директор на акционерното дружество Малина Бакалова смята, че няма да има проблеми при предаването на собствеността и то ще се извърши до началото на туристическия сезон. Приемането на решението за продажба на ЕРП-то по всяка вероятност ще доведе до оттегляне на иска от страна на EVN в Международния арбитражен съд при Международната търговска камара – Париж.

Съветът на директорите на дружеството ще вземе решение за използването на средствата от продажбата на ЕРП-то, но дивидент ще има при всяко едно положение, каза за Investor.bg Малина Балакова.

Днес бяха прехвърлени 1082 броя от книжата на дружеството на цени между 20,30 и 20,50 лв., или с 2,71 на сто по-скъпо от предходната сесия.

Свързани компании:

Слънчев бряг АД(SLB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:16 | 09.09.22 г.
fallback