fallback

Емисия облигации на Пощенска банка ще се търгува на БФБ-София

Емисията е в размер на 30 млн. лв., разпределени в 30 000 обикновени, лихвоносни, обезпечени корпоративни облигации

13:52 | 24.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

Тригодишната облигациионна емисия на Българска пощенска банка, издадена на 16 ноември 2005 година, бе регистрирана за търговия на неофициалния пазар на облигации на БФБ-София. Решението е взето на проведеното днес заседание на Съвета на директорите на борсата.

Емисията е в размер на 30 млн. лв., разпределени в 30 000 обикновени, лихвоносни, обезпечени корпоративни облигации. Книжата ще се търгуват на борсата от 28 март, като пазарната партида за една сделка е един лот, равен на една облигация с номинал от 1000 лв. Борсовият код на емисията, която е четвърта по ред, издадена от емитента, е MBBPB3.

Облигациите са с фиксиран купон в размер на 5% годишно, шестмесечен период на лихвено плащане и падеж на 16 ноември 2008 година. Погасяването на заема се извършва еднократно на датата на падежа. Право на лихвено плащане имат облигационерите, вписани като такива не по-късно от три работни дни преди датата на плащането.

За миналата година Българска пощенска банка обяви нетна печалба от 14,23 млн. лв. Общите активи на банката в края на декември възлизат на 1,7 млрд. лв., като нетните кредити на нефинансови институции и други клиенти са на обща стойност 1,16 млрд. лв. Привлечените депозити са в размер на 1,18 млрд. лв.

Банката разполага с широка клонова мрежа от над 140 локации в страната и притежава най-високия възможен кредитен рейтинг в държавата - ВВВ, присъден й от световната рейтингова агенция Fitch Ratings.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:34 | 05.09.22 г.
fallback