fallback

ПроУейв излиза на борсата до края на 2006 г.

Стартът на ТЕТРА оператора се очаква в началото на лятото на настоящата година

12:05 | 23.03.06 г.

Дългосрочните планове на ПроУейв, първият български национален мобилен ТЕТРА оператор включват листване на Българска Фондова Борса АД, съобщи за Investor.bg членът на Управителния съвет на компанията Красимир Ганчев.

“Планираме процесът да бъде осъществен до края на годината, но все още не е ясно какъв процент от компанията ще се листва,” заяви Ганчев. “Планираната ни публичност е с цел набиране на капитал, който впоследствие ще бъде инвестиран в мрежата ни. Втората причина е прозрачността на компанията пред нейните акционери”, добави той.

Към настоящия момент има голям интерес, относно поемателя на емисията, затова от ПроУейв не са взели окончателното решение. Поради малкия брой първични и вторични публични предлагания на Българска Фондова Борса очакванията са, че листването на компанията ще бъде едно от събитията на годината.

Стартът на операторът се очаква в началото на лятото на настоящата година. ПроУейв е създадена през 2003 г., а ТЕТРА е единствената одобрена от ЕС и стандартизирана от Европейския телекомуникационен стандартизационен институт за мобилна комуникация при екстремни ситуации.

Красимир Ганчев сподели, че към в момента се договаря участието на ЕБВР. “Техният дял е много важен с оглед имиджа ни. Голяма част от средствата ни по инвестиционната програма ще дойдат от инвестиционните банки и ние сме от хубавата страна да избираме,” заяви управителят на мобилния оператор.

Технологията ТЕТРА (Terrestrial Trunked Radio) позволява на различни обществени организации за сигурност, държавната администрация, големите производствени и транспортни компании да получават професионална мобилна комуникация. Още по темата: До лятото стартира първият български ТЕТРА оператор

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:37 | 12.09.22 г.
fallback