fallback

Хасково БТ в ликвидация

Срокът, определен за завършване на ликвидацията на дружеството, е 18 месеца, считано от датата на обнародване в ДВ на поканата до кредиторите за предявяване на вземанията им

16:27 | 17.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

За 2005 г. тютюнопреработвателното дружество има загуба от над 1 млн. лв. Снимка: Corbis

На проведено извънредно Общо събрание на акционерите на Хасково-БТ, провело се на 15 март, бе взето решение за прекратяване на дейността и обявяване в ликвидация на дружеството, съобщиха днес от БФБ-София.

Срокът, определен за завършване на ликвидацията на дружеството, е 18 месеца, считано от датата на обнародване в „Държавен вестник“ (ДВ) на поканата до кредиторите за предявяване на вземанията им, като ще бъде назначен ликвидатор на дружеството.

Също така бяха взети решения за прекратяване на правомощията на Съвета на директорите (СД) на дружеството, промени в устава му, като се променя и фирмата на дружеството на Хасково-Табак АД.

“Хасково БТ” нямаше лиценз за производство на тютюневи изделия и действаше само като тютюнопреработвателно предприятие.

Със загуба от 1,028 млн. лв. приключи последната година от съществуването на Хасково БТ АД, спрямо загуба от 2,978 млн. лв. за 2004 г.

Собственият капитал на дружеството е отрицателен от близо 18 млн. лв., което означава, че акционерите няма да получат ликвидационен дял.

Задълженията на дружеството надхвърлят 45 млн. лв., като основно са задължения по неплатени данъци (23 млн. лв.) и към собственика си Булгартабак Холдинг. (над 5 млн. лв.).

“Хасково БТ” АД е правоприемник на ТК ”Тракия”. Тютюнев комбинат “Тракия” – Хасково е създаден със Закона за държавния монопол на тютюна, публикуван в бр.96 на ДВ от 1947 г. под названието Български Държавен Тютюнев монопол – клон Хасково, като поделение на Главно управление на Българския Държавен тютюнев монопол със седалище София.

Последната сделка с акции на Хасково БТ е била на 15 април на цена от 2,20 лв. за брой.

Свързани компании:

Хасково-БТ АД - в ликвидация(4H9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:52 | 14.09.22 г.
fallback