fallback

БСК: Няма равноправие между държавата и бизнеса

Предвиждат се санкции за недобросъвестни служители от държавната администрация

15:57 | 16.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

Необходимо да се установи равноправие между държавата и бизнеса, което в момента фактически не съществува. Това каза председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев по повод днешното учредяване на Обществен съвет за взаимодействие между Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) и омбудсмана на България.

Според Данев в момента общинската и държавната администрация масово нарушават интересите на предприемачите чрез необосновани закъснения и неспазване на административни срокове за произнасяне.

Пример в това отношение са ненавременните плащания по обществени поръчки, за което държавата не плаща дължимите от нея лихви за просрочие. По аналогичен начин стои и въпросът с възстановяването на ДДС, където масово сроковете не се спазват и бизнесът търпи щети.

По думите на Божидар Данев основна цел на новосформирания обществен съвет е да се съдейства на омбудсмана в усилията му за преодоляване на бюрокрацията и корупцията в отношенията между администрацията и фирмите. Предвиждат се санкции за недобросъвестни служители от държавната администрация. Първото заседание на съвета ще се проведе на 23 март тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:57 | 16.03.06 г.
fallback