fallback

ИКТ бизнесът в региона ще работи за общ бранд

Целта е ИТ фирмите от Източна Европа е да прилагат еднакви методологии и процеси на работа, които да гарантират по-високо качество на услугите, надеждност и сигурност на индустрията

15:11 | 16.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

Сърбия, Македония, Украйна, Армения, Румъния и България стартират инициатива за общ брандинг на сектора на информационните и комуникационните технологии (ИКТ), за да могат да предложат регионално коопериране в работата по общи ИТ проекти и да подготвят бързо интегрирани предложения на високо ниво.

За това се договориха по време на световното технологично изложение CeBIT ИТ бизнес асоциациите на тези страни, Българският ИКТ клъстер и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Целта е ИТ фирмите от Източна Европа е да прилагат еднакви методологии и процеси на работа, които да гарантират по-високо качество на услугите, надеждност и сигурност на индустрията.

През 2006 г. БАСКОМ заедно с Българския ИКТ клъстер ще организира и провежда предварителните кръгове за номиниране на българските фирми за Best Practice–IT 2007, които имат желание да участват в този престижен конкурс за ИТ решения за малките и средни предприятия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:12 | 16.03.06 г.
fallback