fallback

Малки и средни фирми ще получават консултации за ЕС по проект за 2 млн. лв.

Ще се финансират проекти с максимален размер 5000 евро, като бенефициентът трябва да осигури минимум 35% от общия бюджет на проекта

14:02 | 10.03.06 г.
Автор - снимка
Създател

От 13 до 20 март в шестте региона за планиране в страната ще се проведе информационна кампания за потенциални бенефициенти по Консултантска грантова схема за безвъзмездна помощ, в рамките на проект по Програма ФАР BG Процедура по набиране на предложения за финансиране по Консултантската грантова схема стартира на 24 февруари 2006 г.

Целта на Консултантската грантова схема е повишаване конкурентноспособността на българските малки и средни предприятия (МСП) от производствения сектор и подготовката им за конкуренцията в Европейския съюз.

Общият индикативен бюджет, предвиден за грантовата схема, е в размер на 2 млн. евро. От тях 1,5 млн. евро са осигурени по Програма ФАР, а 500 хил. евро са национално съфинансиране.

Ще се финансират проекти с максимален размер 5000 евро, като бенефициентът трябва да осигури минимум 35% от общия бюджет на проекта.

Кандидати, съответно бенефициенти, по тази схема, могат да бъдат малки и средни предприятия от производствения сектор, регистрирани към 30 юни 2004 г. Срокът за изпълнение на дейностите по всеки индивидуален проект ще бъде в рамките на 6 месеца.

По схемата ще се предоставят средства за подпомагане в направленията: стандарти за качество, финансово управление, човешки ресурси, безопасност на работното място, разработване на бизнес план, научноизследователска и иновационна дейност и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:36 | 08.09.22 г.
fallback